Zöldstratégia

A CÉH zRt. elkötelezett a fenntartható fejlődés és a  környezettudatos gondolkodás mellett.

A CÉH zRt. a magyar építőipari piac meghatározó szereplője. A foglalkoztatotti létszám – ideértve a vele CÉH-partneri  viszonyban együttműködő szerződött partnereit is – alapján a CÉH zRt. Magyarország egyik legnagyobb mérnök szolgáltatója.

Éves árbevétele döntően szellemi tevékenységből származik, melynek eredményeit az általa elkészített tervek alapján, vagy a munkatársai által irányított projektek révén megszületett épületek, mérnöki műtárgyak jelzik.

A CÉH zRt. által tervezett épületek, építmények, műtárgyak az épített környezet részévé válnak, ezért a tervezőink és beruházás szervezőink szerepe és felelőssége, hogy tevékenységük nyomán fenntartható, környezet – és energiatudatos alkotások szülessenek.

A vezetőség elkötelezettségét mutatva az évek során bevezetésre került elsőként az ISO 9001:2008 szabvány alapú minőségirányítási rendszer, majd a ISO 14001:2004 szabvány alapú környezetirányítási rendszer   ami a későbbiekben kiegészült a VMR v4.0 (2011) vasúti minőségirányítási rendszerrel, és legutóbb az OHSAS 18001:2007 előírásain alapuló munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerrel. Az előbb említett rendszereket  magasépítési tervezési, tervellenőri, hídtervezési, vasúttervezési, mélyépítési tervezési és teljes körű beruházás szervezési tevékenységre dolgozták kimely magában foglalja az adott tevékenység összes szakmai kritériumát. Munkatársaink és partnereink munkájukat ennek szellemében végzik.

A CÉH zRt. által tervezett feladatok esetében fokozottan törekszünk a korszerű, energiatakarékos, megújuló energiát is felhasználó  épületek tervezésére.  Munkatársaink széles körű szakmai tudását és tapasztalatait olyan projekt – és termékfejlesztésre  is hasznosítjuk, melyek a kutatás-fejlesztés körébe sorolhatók.

Hazai és külföldi munkáink során egyaránt fokozott figyelmet fordítunk beruházás-szervezési feladatainknál arra, hogy a környezet károsítására ne kerülhessen sor, és az építési munka során a környezetbe történő beavatkozás a legkisebb zavaró hatással bírjon.

Saját házunk táján is fentiek szellemében járunk el. Előkészítés alatt áll a CÉH székházának megújítása, melynek keretében az épület utólagos hőszigetelése és megújuló energiaforrás bekapcsolása révén az energia – és környezet tudatos gondolkodást saját környezetünkben is a hétköznapok részévé tesszük.

zold-strategia