×

Sütik kezelése

Alapítvány

CÉH Alapítvány a fiatal mérnökök és fogyatékkal élők támogatására

Az Alapítvány alapcélja:

Az építési, mérnöki, műszaki megoldások fejlesztését, hatékony, kreatív tervezési, beruházási és kivitelezési mérnöki módszerek kutatását, kialakítását szolgáló programok támogatása. 

Ennek érdekében a mérnöki pályára készülő diákok, pályakezdő mérnökök támogatása a mérnökké válás útján, valamint fogyatékkal élők támogatása a műszaki pályára lépés útján.

Milyen szakmai témakörben nyújt támogatást az alapítvány?

  • Digitalizáció (beleértve: M.I. alapú megoldások) fejlesztése az építőipar és mérnöki munka területén
  • Technikai és technológiai fejlesztések az építőipar és a mérnöki munka területén
  • Fenntarthatósági fejlesztések az építőipar és a mérnöki munka területén

Mit támogat az Alapítvány?

Az alapítvány alapcélja segíti a korszerű, modern építési, mérnöki műszaki megoldások, módszerek elterjedését, hasznosulását és fejlesztését, elsősorban a kutatás, az oktatás, az esélyegyenlőség biztosítása, a környezetvédelem, a kulturális örökség-és az épített környezet védelme és fenntartása területein – ennek érdekében az Alapítvány 

  • pályázatokat ír ki, 
  • pályázati jutalmakat adományoz, 
  • támogatja az egyetemi képzést, 
  • a szakmai képzést, 
  • hazai és külföldi tanulmányokat, kongresszusi részvételeket. 

Az Alapítvány részt vesz szakkönyvek, szakkiadványok, publikációk finanszírozásában annak érdekében is, hogy céljának megfelelően az építéstudományi igényes, fejlett szemlélet, korszerű módszertanát minél szélesebb körben megismertesse és terjessze. 

Az Alapítvány alapcélja az építési, tervezési, beruházási, szakterületek leendő és pályakezdő, valamint fogyatékkal élő mérnökei számára egyenlő esélyeket biztosítani a szakmai fejlődés érdekében. 


Nyári Egyetem

Az építőipar jelenleg hatalmas változásokon megy keresztül, amire reagálva a CÉH Alapítvány idei programjai között meghirdetjük a Nyári Egyetemet!

Szeretnél különleges tapasztalatot szerezni már az egyetem alatt és megtanulni, hogyan lehet a digitalizációt és a fenntarthatóságot integrálni az építőipari folyamatokba?

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részt vegyél Nyári Egyetemünkön, ahol az említett témákon túl megmutatjuk, hogyan prezentálj magabiztosan, hogyan dolgozz hatékonyan csapatban vagy hogyan győzd meg egy állásinterjún a kiszemelt céget.

A részvevők ellátogatnak a debreceni BMW gyár építkezésére, ahol interaktív előadásokon keresztük első kézből tapasztalhatják meg a kulisszák mögött az építőiparban alkalmazott legújabb technológiákat és módszereket. Emellett ne feledkezzünk meg a szórakozásról sem! A Nyári Egyetemen számos szabadidős programot szervezünk, hogy a tanulás mellett kellemes és pihentető időtöltést biztosítsunk. Lehetőség lesz sportolni, kirándulni és baráti kapcsolatokat építeni, így bízunk benne, hogy a táborban eltöltött idő olyan élményt ad, amelyre még hosszú ideig emlékezni fogsz.

Ha minimum harmadéves egyetemista vagy bármely műszaki egyetem Építőmérnöki Karának, Építészmérnöki Karának, a Gépészmérnöki Karának vagy a Villamosmérnöki és Informatikai Karának egyikéről, és szeretnél vidáman hangolódni a tanévre, akkor jelentkezz pályázatunkra! A pályázat kiírását a következő linkre kattintva találod: 

JELENTKEZÉS

Kérdés esetén keressetek bennünket a nyari.egyetem@ceh.hu email címen.