×

Sütik kezelése

Fenntarthatóság

Névtelen terv (46).png

ESG Pilot – tanácsadási Program a CÉH Zrt.-nél

A CÉH fenntarthatóság iránt elköteleződése mentén, a változó környezethez alkalmazkodva, valamint a piaci versenyképességünket és nemzetközi tevékenységeink bővítését elősegítendő, 2022-ben kialakítottunk egy ESG stratégiát. A stratégiában célként tűztük ki a saját hatásaink számszerűsítését, releváns ESG adatgyűjtésünk bővítését, ill. egy magas színvonalú ESG jelentés elkészítését. A projekt hatékonyan tudná támogatni ezeket a komplex feladatokat.

Az ESG tanácsadás főbb előnyei vállalatunk számára:

• Számos hazai és nemzetközi nagyvállalattal dolgozunk, melyek egyre fokozottabb ESG-elvárásokat támasztanak üzleti partnereikkel szemben. Kiemelkedik a BMW Group (a CÉH zRt. a társaság debreceni gyárépítésének projektmenedzsmentjét végzi), amelynek a Debrecenben épülő gyárával kapcsolatos feladataink ellátása feltételeként beszállítói minősítési és megfelelőségi kérdőívében magas szintű ESG megfelelést, és az ezeket alátámasztó részletes dokumentációt kér tőlünk. A partnereinknek elvárásainak való megfelelés, piaci versenyképességünk megőrzése érdekében stratégiai fontosságú ESG teljesítményünk fejlesztése.

• Az építési-fejlesztési iparágat kiemelten érintik a zöld gazdasági átállást segítő szabályozások, és kapcsolódó szigorodó zöld finanszírozási elvárások (EU Taxonómia). Annak érdekében, hogy hosszú távon biztosítható legyen a CÉH Zrt. által elvégzett értékteremtő munka zöld finanszírozhatósága üzleti partnerek által, fontosnak tartjuk a szervezet ESG-érettségének folyamatos fejlesztését.

• A CÉH Zrt. számára kulcsfontosságú jövőbeli cél munkavállalóinak és az utánpótlás fenntarthatósághoz kapcsolódó ismereteinek bővítése, ill. a fenntarthatósági alapelvek elterjesztése a mérnöki közgondolkodásban. Ennek kiemelt eszköze lehet ESG-vel kapcsolatos célkitűzéseink és eredményeink rendszeres és átlátható kommunikációja.

A Projektre megítélt támogatás összege 14.850.000 Ft, azaz tizennégymillió-nyolcszázötvenezer forint. A támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

A Projekt befejezési dátuma: 2023. május 31.

A Projekt azonosítószáma: GINOP-1.1.7-17-BÉT-6-015

A teljes ESG jelentés a következő linken érhető el:

ESG report 2022.pdf
69f92b6054c52abd0294d5fb8ae2ef27.jpg
A budapesti MOL Campus a BREEAM Excellent mellett a LEED Platinum minősítést is megszerezte, amely az elérhető legmagasabb szintű elismerés az épületek fenntarthatósági minősítése terén. Magyarország legmagasabb irodaházán a projektmenedzsmentet, tervvéleményezést, BIM tanácsadást és a műszaki ellenőri feladatokat egyaránt cégünk munkatársai végezték, emellett a zöld minősítések megszerzésében nyújtottunk tanácsadást.