×

Sütik kezelése

CÉH_Bartók_udvar_A_épület_projektmenedzsment_műsszaki_ellenőr_5.jpg

Bartók Udvar II irodakomplexum, ’A’ szárny

A XI. kerületi Bartók Béla úton található modern, avantgárd stílusjegyekkel is rendelkező Bartók Udvar II., „A+” kategóriájú irodaépület az Infogroup fejlesztése. A tömegközlekedéssel jól megközelíthető, dél-budai beruházás ’A’ szárnya 6 emeleten, összesen 8 000 m2 bérelhető területtel rendelkezik. Ehhez tartozik 5 000 m2 mélygarázs és közlekedő, valamint egy földszinti kávézó.

A Bartók Udvar II. külső megjelenését a Fibonacci-számsor, a mérnöki tudományok, a kulturális hagyaték és maga Bartók Béla ihlették. Nem véletlen, ha a külső ablakstruktúráról zongorabillentyűk, vagy akár egy ritmusos zongoramű jut eszünkbe. A strukturált üveghomlokzat kívülről az évszakok színeit adja vissza, belülről pedig reflektál az időjárás hangulatára, sőt funkcionálisan is jobban árnyékol, mint egy hagyományos üveghomlokzat.

A tömegformálásnál a fejlesztő Infogroup odafigyelt arra is, hogy úgy helyezzen el egy majdani egybefüggő felszín feletti épülettömeget, hogy az tagoltságánál fogva ne nyomja el a környezetet.

A környezettudatos, energiatakarékos épületbe földgáz egyáltalán nem került bevezetésre. Helyette a korszerű hűtés-fűtési rendszereket hőszivattyú látja el. A víztakarékos szaniterek mellett a felhasználóbarát, vibrálásmentes világítás, a hangszigetelt ablakok és a sok természetes fény a korszerű árnyékolástechnikával mind a fenntarthatóságot szolgálja. Az építés és az irodaház működtetése során is fontos szempont volt a környezettudatosság, melyet az irodaépület BREEAM – Very Good minősítése is jelez.

A beruházás egyik érdekessége, hogy az első ütemben megépült épületrészhez tartozó parkolóházra ráépült még két emelet. A többletterhelés elbírásához szükséges megerősítés kihívásokkal teli mérnöki munka volt.

Projektmenedzsment irodánk munkatársai a második ütemben készült ‘A’ épület projektmenedzseri és műszaki ellenőri feladatait látták.

A projektben nyújtott szolgáltatásaink

Érintett szektorok